Τροπικά Ξύλα για επιπλα σκαφη πισίνες πέργκολες. Αφρικής Ασίας - Εμπόριο Ξυλείας ΜΠΙΤΗΣ ( Νώντας Μπίτης )

Πριστή Ξυλεία - Ευρώπης -  Ελληνική - Αμερικής - Τροπική
Search
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Τροπικά Ξύλα για επιπλα σκαφη πισίνες πέργκολες. Αφρικής Ασίας

Τροπική ξυλεία (Αφρικής Ν.Α Ασίας Λ. Αμερικής)
Προέρχεται από τροπικές περιοχές του πλανήτη μας, με κυρίαρχο είδος το Ιρόκο και άλλα Μαονοειδή ξύλα.
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της είναι η μεγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες λόγω της μεγάλης πυκνότητας των ιστών και πολλές φορές δεν απαιτείται προστασία από βερνίκια.
Είναι ξύλα κατάλληλα για κατασκευές εξωτερικού χώρου, και για περιοχές με μεγάλη υγρασία ή κοντά σε θάλασσα.
Κυριότερα είδη που διακινούνται στην ελληνική αγορά είναι τα: IROKO, LIMBA, SAPELE, NIANGON, SIPO, AYOUS, BAHIA, BETE, - Αφρικάνικη καρυδιά -ABURA, DOUSSIE, "ΣΙΔΗΡΟΞΥΛΑ" κλπ

Οι επιλογές του καταστήματος μας είναι προσανατολισμένες κυρίως σε διαστάσεις που προορίζονται για έπιπλα σε στεγνή ξυλεία (ξηραντηρίου) εισαγωγής.

Διαθέσιμα στο κατάστημα μας.

Ιρόκο ( iroko)

Σίπο ( Sipo)

Νυανγκον ( Niangon)

Αμπούρα ( Abura)

Ξύλο ΙΡΟΚΟ Μπίτης
ξυλεία σιπο
Ξυλο Νυανγκον niangon
Ξύλο abura

Εισαγόμενο ξύλο μεγάλης αντοχής και σκληρότητας κατάλληλο για εξωτερική και εσωτερική χρήση.

Αντικαθιστά το τικ σε ναυπηγικές εργασίες, χρησιμοποιείται για κουφώματα δάπεδα κατασκευές σε πισίνες και πέργκολες.

Το ξύλο sipo είναι μαονοειδές με σκούρο κόκκινο χρώμα κατάλληλο για κατασκευή επίπλων και εσωτερικών επενδύσεων.

Το ξύλο niangon είναι μαονοειδές με ανοικτό κόκκινο χρώμα κατάλληλο για κατασκευή επίπλων και εσωτερικών επενδύσεων.


Το ξύλο Abura, ή Bahia είναι μαονοειδές ελαφρυ ξυλο με ανοικτό ρόζ χρώμα κατάλληλο για κατασκευή επίπλων
.

.

.

.


Πληροφοριες για τα "τροπικά" ξύλα.

Τροπική ξυλεία (Αφρικής Ν.Α Ασίας Λ. Αμερικής)
Αναλυτικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα μπορούν να βρεθούν στην ακόλουθη ιστοσελίδα: www.teilar.gr/~mantanis/Edu.files/Peristeraki.pdf
Τα ξύλα που προέρχονται από χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ν.Α. Ασίας έχουν καθιερωθεί με την ονομασία τροπική ξυλεία.<(ή Αφρικάνικη)
Τό ιδιαίτερο κλίμα το έδαφος και το ζεστό περιβάλλον προσδίδουν σε αυτά μεγάλη αντοχή και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην υφή και την εμφάνιση (νερά και χρώμα).
Τα κυριότερα εμπορεύσιμα είδη είναι τα εξής:

Teak: Χρησιμοποιείται κυρίως στην κατασκευή πατωμάτων, καταστρωμάτων πλοίων και σε εξωτερικές κατασκευές. Από τα καλύτερα τροπικά είδη, διότι περιέχει υψηλό ποσοστό ρητινώδους ελαίου (teak oil) που του δίνει μεγάλη φυσική διάρκεια και αντοχή.
Doussie: Χρησιμοποιείται στην κατασκευή παρκέτων και πατωμάτων εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, ενώ είναι το αγαπημένο των τεχνιτών για την κατασκευή επίπλων. Προτιμάται και για την ιδιαίτερη απόχρωση που αποκτά μετά από έκθεση στον ήλιο.
Niangon: Χρησιμοποιείται στην κατασκευή επίπλων, στην παρασκευή καπλαμάδων και κυρίως στην κατασκευή εξωτερικών ξύλινων κουφωμάτων.
Mahogany Αφρικής: Χρησιμοποιείται στην παρασκευή καπλαμάδων και στην κατασκευή μουσικών οργάνων. Αναφέρεται ότι αποφεύγεται στην κατασκευή καρφωτών πατωμάτων γιατί τρίζει.
Yellow Meranti: Χρησιμοποιείται στην κατασκευή επίπλων, αντικολλητών και ξυλεπενδύσεων, ενώ ευρέως χρησιμοποιείται στην κατασκευή εξωτερικών ξύλινων κουφωμάτων. Είναι πολύ εύκολο στην κατεργασία του, ενώ δίνει επιφάνειες με πολύ υψηλή ποιότητα.

Iroko: Το πιο διαδεδομένο τροπικό είδος στη χώρα μας. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή σκαλών και δαπέδων, λιγότερο στην παρασκευή καπλαμάδων. Η χρήση του είναι ευρεία στην κατασκευή εξωτερικών κουφωμάτων, εξωτερικών και εσωτερικών ξυλοκατασκευών, κατασκευών σε προβλήτες και λιμάνια και καταστρωμάτων πλοίων.
Sucupira: Χρησιμοποιείται στην κατασκευή ξύλινων πατωμάτων και παρκέτων. Οι επιφάνειες που δίνει έχουν πολύ ιδιαίτερη σχεδίαση και υψηλή αισθητική αξία.
Wenge: Χρησιμοποιείται στην κατασκευή πατωμάτων και στην παρασκευή καπλαμάδων. Έχει μεγάλη ανθεκτικότητα και όμορφο σκούρο χρώμα.
Bangkirai: Χρησιμοποιείται στην κατασκευή ξύλινων πατωμάτων και σε κατασκευές εξωτερικών χώρων. Θεωρείται πολύ ανθεκτικό και σκληρό ξύλο με άριστες μηχανικές ιδιότητες.
Bete: Χρησιμοποιείται αρκετά στην παρασκευή διακοσμητικών καπλαμάδων, ενώ η υψηλή του συγκέντρωση σε εκχυλίσματα το καθιστά επικίνδυνο για τους επιπλοποιούς. Καλό είναι να παίρνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις.
Lingue: Χρησιμοποιείται στην κατασκευή πατωμάτων και επίπλων, καθώς και στην παρασκευή διακοσμητικών καπλαμάδων. Δίνει πολύ λείες και γυαλιστερές επιφάνειες.
Aniegre: Χρησιμοποιείται ευρέως στην παρασκευή διακοσμητικών καπλαμάδων, έχει ιδιαίτερη σχεδίαση, ενώ η κατεργασία του θεωρείται πολύ εύκολη.
Koto: Χρησιμοποιείται στην παρασκευή διακοσμητικών καπλαμάδων. Θεωρείται γενικά πολύ εύχρηστο ξύλο.
Sipo: Χρησιμοποιείται στην παρασκευή διακοσμητικών καπλαμάδων. Βασικό μειονέκτημά του είναι η διαβρωτική του ιδιότητα, όταν έρθει σε επαφή με μέταλλα.
Bubinga: Χρησιμοποιείται στην παρασκευή διακοσμητικών καπλαμάδων. Ξύλο με εξαιρετική εμφάνιση. Βασικό μειονέκτημά του το υψηλό ποσοστό κόμμεος που περιέχει, το οποίο δυσχεραίνει τη συγκόλλησή του.
Ipé Χρησιμοποιείται στην κατασκευή επίπλων και ξυλοκατασκευών εξωτερικού χώρου, κυρίως λόγω της υψηλής σκληρότητας και της εξαιρετικής φυσικής αντοχής του. Επίσης χρησιμοποιείται για δάπεδα εξωτερικού χώρου.
Jatoba: Χρησιμοποιείται στην κατασκευή πατωμάτων, παρκέτων και λιγότερο στην κατασκευή κουφωμάτων. Έχει καλή μηχανική αντοχή και υπέροχο κοκκινωπό χρώμα.

Merbau: Χρησιμοποιείται στην κατασκευή ξύλινων πατωμάτων και λιγότερο σε εξωτερικές κατασκευές. Μειονέκτημά του οι εκκρίσεις κόμμεος που περιέχει.
Sapele: Χρησιμοποιείται κυρίως στην παρασκευή διακοσμητικών καπλαμάδων. Δίνει καπλαμάδες με υψηλή διακοσμητική αξία, χρειάζεται όμως προσοχή στην κατεργασία του, καθώς μπορεί να παρουσιάσει ραγαδώσεις ή σχισίματα.
Tatajuba: Χρησιμοποιείται αρκετά συχνά στην κατασκευή ξύλινων πατωμάτων και έχει πολύ υψηλές μηχανικές αντοχές, κυρίως σε στατική κάμψη. Ο καπλαμάς του έχει υψηλή αισθητική αξία και πολύ λαμπερό χρώμα.

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού